Przepisy Kotleciki mielone z farszem paprykowym

Składniki

700 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego

1 czerstwa bułka

½ papryki czerwonej

½ papryki zielonej

½ papryki żółtej

½ pęczka natki pietruszki

1 średnia cebula

100 ml mleka

1 jajko

1 łyżeczka margaryny

przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz biały

Opis

Bułkę namocz w mleku. Do mięsa wbij jajko, dodaj odciśniętą bułkę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz i na wolnym ogniu podsmaż pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Przypraw solą. Pod koniec smażenia dodaj posiekaną drobno natkę pietruszki. Z wcześniej przygotowanego mięsa formuj średniej wielkości kotlety i w każdym z nich zrób głęboki dołek. Tak przygotowane kotlety smaż na grillu przez około 15 min, co jakiś czas obracając. Po usmażeniu wydrążone gniazda wypełniaj podsmażonym farszem paprykowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4