Przepisy Korzenny dżem gruszkowo-winogronowy z nutą chili
Składniki
1 kg jasnych winogron
1/2 kg gruszek
50-100 ml białego octu winnego
ok. 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu (lub 2 strąki)
1 łyżeczka kolendry
1 lub 2 suszone papryczki chili
1/2 kg cukru żelującego
4 słoiki o pojemności 250 ml
Opis

Umieść gruszki i połówki winogron w rondlu, dorzuć niezbędne przyprawy, papryczkę chili (nie krój jej na części), dodaj trochę wody i duś pod pokrywką przez 10-15 minut, aż owoce zmiękną i puszczą sok.

Do soku z owocami wlej łyżkę stołową octu, doprowadź tak doprawioną mieszaninę do wrzenia, a następnie dodaj cukier żelujący (1/2 kg cukru na litr soku). Gotuj jeszcze przez ok. 5 minut, aż masa zgęstnieje.

Przelej gorący dżem do mniejszych słoików (ta ilość powinna zmieścić się w czterech o pojemności 250 ml), zamknij słoiki i obróć je do góry dnem do wystygnięcia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
2 3 4