Przepisy Korzenna czekolada na gorąco z bitą śmietaną

Składniki

300 ml pełnotłustego mleka

50 ml słodkiej śmietanki 18%

50 g gorzkiej czekolady

50 g mlecznej czekolady

1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

1/4 łyżeczki mielonego cynamonu

1/4 łyżeczki ziaren wanilii

1/4 łyżeczki mielonego kardamonu

szczypta mielonej soli morskiej

Dodatkowo:

6 łyżeczek bitej śmietany

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Opis

Czekolady zetrzyj na tarce do garnuszka i zalej 150 ml mleka. Pozostałe mleko wymieszaj ze śmietanką i podgrzej. Czekoladę zalaną mlekiem postaw na małym ogniu, dodaj przyprawy korzenne i cały czas mieszając, poczekaj aż czekolada się rozpuści. Na koniec dodaj podgrzane mleko ze śmietanką i sól. Dokładnie wymieszaj i rozlej do kubków lub filiżanek. Na czekoladzie połóż bitą śmietanę. Każdą porcję oprósz kawą rozpuszczalną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4