Koreczki z tatarem
Składniki
400 g polędwicy wołowej
2 cebule
4 żółtka
2 korniszony
1 słoiczek cebulki marynowanej
2 słoiczki czosnku marynowanego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Polędwicę opłucz, osusz, oczyść z żył i zmiel, a następnie włóż do lodówki na ok. 20 min. Cebulkę obierz i drobno posiekaj, ogórki pokrój w drobną kosteczkę. Jaja umyj, a następnie oddziel białka od żółtek.
Dodaj do mięsa żółtka, cebulę i ogórki. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Formuj w dłoniach malutkie kuleczki. Na wykałaczki ponadziewaj marynowaną cebulkę i czosnek, a na czubek nadziej kulkę tatara. Przewiąż koreczki szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
80 min.
Zupy
2 miesiące temu
210 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Desery