Koreczki z pastą z papryki i czosnku z ogórkiem
Składniki
biały i ciemny chleb
1 - 2 świeże ogórki
pasta:
30 g sera feta
1 czerwona papryka
1 ziemniak
6 ząbków czosnku
1 łyżka oliwy
bazylia suszona
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odetnij szypułkę z papryki, a paprykę wstaw ją do piekarnika nagrzanego do temp. 180°. Piecz paprykę przez ok. 20 min. Kiedy papryka i ziemniaki będą gotowe zmiksuj je razem z obranym czosnkiem i serem feta. Następnie dodaj sól, pieprz, bazylię i łyżkę oliwy.
Ogórka obierz i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Chleb pokrój w kostkę. Następnie przekładaj kawałki chleba pastą oraz ogórkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery