Koreczki z kurczakiem
Składniki
1 połówka piersi z kurczaka
1 średnia cukinia
150 g pomidorów suszonych z zalewy
100 g małych kulek mozzarelli
150 g czarnych oliwek
kilka świeżych pędów oregano
20 ml octu balsamicznego 
1 łyżka przyprawy ziołowej do grilla
1 łyżka suszonego oregano
1/2 łyżeczki papryki w proszku
40 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Pierś z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Umyte mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z oliwą, octem balsamicznym, oregano i papryką. Dopraw jeszcze solą i schowaj do lodówki na godzinę. Po godzinie usmaż kawałki mięsa na teflonowej patelni. Nie potrzebujesz dodatkowego tłuszczu do smażenia, wystarczy ten z marynaty.
2
Cukinię pokrój w ukośne plastry, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Przyprawione plasterki przesmaż na patelni grillowej.
3
Kulki mozzarelli i pomidory pokrój na mniejsze kawałki. W każdy plaster cukinii zawiń po kawałku mozzarelli, pomidora i piersi z kurczaka, całość przebij wykałaczką. Nad każdy koreczek nadziej jeszcze oliwkę i kawałek gałązki oregano.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
240 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne