Koreczki z anchois
Składniki
​6 anchois z puszki
1 ziemniak
2 jajka na twardo
ok. 60 g pstrąga wędzonego odfiletowanego lub tuńczyka w kawałkach
6 czarnych oliwek
3 pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek do skropienia
Opis

Ziemniaka ugotuj w łupince w wodzie z solą. Jajka ugotuj na twardo. Pomidorki umyj i przekrój na połowy. Ziemniaka przestudź, obierz i pokrój w dość grube plastry. Jajka ostudź w zimnej wodzie i obierz. Kolejno na plastrach ziemniaka ułóż plasterki jajek, kawałek wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE pstrąga lub tuńczyka, polówkę pomidorka, anchois i oliwkę. Całość skrop oliwą z oliwek i podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
100 min.
Desery