Przepisy Koreczki gałki oczne

Składniki

kilka kromek chleba tostowego

kilka łyżek majonezu

ok. 10 jaj

1/2 l soku z buraków (koncentrat barszczu)

1 łyżka octu

250 g pomidorków koktajlowych

10 oliwek czarnych

20 wykałaczek

Opis

Jajka ugotuj na twardo. Schłodź je, a następnie uderz łyżką w skorupkę z obu końców, aby uzyskać pęknięcia. Pęknięte jajka w skorupkach włóż do garnka, zalej koncentratem z buraków, dodaj 1 łyżkę octu i zagotuj na dość wolnym ogniu. Wywar wylej, jajka umyj i ostudź. Następnie obierz ze skorupek, przekrój w poprzek na połowy.

Kromki chleba tostowego pokrój na kwadraty o boku 4 cm i zapiecz na rumiano w piekarniku nagrzanym do temp. 200°. Na talerzu poukładaj podpieczone kwadraciki z chleba, posmaruj je majonezem, ułóż na nich połówki jajek, a następnie połówki pomidorków koktajlowych. Na każdym pomidorze ułóż krążek z czarnej oliwki. Zepnij całość wykałaczką i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4