Przepisy Konfitura z cytryny do herbaty
Składniki
1/2 kg cytryn (najlepiej ekologicznych, bez wosku)
1/2 kg cukru
1/2 l wody
słoik 0,6 l
Opis

Cytryny sparz i wyszoruj pod bieżącą wodą. Zetnij z cytryn żółtą skórkę. Drobno ją pokrój. Następnie usuń z cytryn białą skórkę. Przetnij owoce na pół, a potem na ćwiartki. Pozbądź się pestek i pokrój cytrusy na jeszcze mniejsze kawałki.

Skórki i cytryny przełóż do garnka. Zalej wodą i gotuj 30 minut. Po tym czasie cytryny zblenduj lub zmiksuj. Dodaj cukier i gotuj kolejne 30 minut.

Konfiturę przelej do słoika i zakręć.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne