Przepisy Konfitura truskawkowa z kwiatami białego bzu

Składniki

500 g truskawek

10 szt. kwiatów bzu 

50 g cukru żelującego 3:1 

100 g cukru brązowego 

1/2 cytryny

Opis

Truskawki umyj i obierz z szypułek. Przełóż je do miski i wsyp cukier żelujący i cukier brązowy. Wymieszaj razem. Kwiaty bzu otrzep z płatków prosto do truskawek. Lekko wymieszaj. Przełóż owoce do rondelka i zagotuj. Zmniejsz ogień i jeszcze pozwól, aby truskawki napiły się syropu  i lekko zmiękły. Na koniec dodaj sok z połowy cytryny, aby zbalansować smak. Przełóż konfiturę do słoika i szczelnie zamknij. Odwróć wieczkiem do dołu i pozostaw do schłodzenia. Słoik zamknie się hermetycznie. Nie trzeba już pasteryzować konfitury. Po otwarciu przechowuj w lodówce do 3 dni.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4