Przepisy Kompot z suszu
Składniki
100 g suszonych śliwek
100 g suszonych moreli
100 g suszonych jabłek
100 g suszonych gruszek
2 - 3 l wody
1/2 szklanki cukru
kilka goździków
skórka z pomarańczy
Opis

Ugotuj i wystudź 2 - 3 litry wody. Wszystkie owoce namocz w przygotowanej wodzie (2 h). Dodaj cukier, goździki, skórki z pomarańczy (możesz też dodać kawałek laski cynamonu). Gotuj przez ok. 15 min. Kompot najlepiej ugotuj dzień przed wigilią i podawaj schłodzony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
90 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
45 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
30 min.
Napoje