Przepisy Kompot z rabarbaru
Składniki
5 szkl. wody
12 łyżek cukru
15 łodyg rabarbaru
2 łyżki soku z cytryny
Opis

Rabarbar umyj i obierz. Cukier zagotuj w 5 szklankach zimnej wody, aż do uzyskania syropu. Wrzuć do gorącego syropu pokrojony rabarbar i gotuj go na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU do momentu, kiedy rabarbar zmięknie (ok. 30 min). Kompot przelej do dzbanka, możesz wkroić do niego plastry cytryny (ale tylko przed podaniem, nie przechowuj kompotu wraz z cytryną, ponieważ zbyt długo moczona skórka cytryny spowoduje gorycz napoju) lub dodać sok z cytryny. Kompot możesz także odcedzić z włókien rabarbaru i podawać klarowny. Podawaj schłodzony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
190 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje