Przepisy Kompot z rabarbaru

Składniki

5 szkl. wody

12 łyżek cukru

15 łodyg rabarbaru

2 łyżki soku z cytryny

Opis

Rabarbar umyj i obierz. Cukier zagotuj w 5 szklankach zimnej wody, aż do uzyskania syropu. Wrzuć do gorącego syropu pokrojony rabarbar i gotuj go na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU do momentu, kiedy rabarbar zmięknie (ok. 30 min). Kompot przelej do dzbanka, możesz wkroić do niego plastry cytryny (ale tylko przed podaniem, nie przechowuj kompotu wraz z cytryną, ponieważ zbyt długo moczona skórka cytryny spowoduje gorycz napoju) lub dodać sok z cytryny. Kompot możesz także odcedzić z włókien rabarbaru i podawać klarowny. Podawaj schłodzony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4