Przepisy Kompot z agrestu

Składniki

1 kg agrestu
szklanki cukru
½ l wody
2 garście melisy (świeżej)

Opis

Owoce przebież, opłucz pod wodą i osusz.

Przygotuj syrop: wodę zagotuj i dodaj do niej cukier. Poczekaj, aż cukier się rozpuści, a następnie wrzuć agrest i gotuj przez ok. 25 min. Pod koniec dodaj świeżą melisę i rozgnieć ją drewnianym wałkiem do ciasta, aby puściła aromat. 

Przelej kompot to wyparzonych wcześniej słoików i gotuj maksymalnie 10 min.Podana ilość składników otrzymasz ok. 1 l kompotu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8