Przepisy Kompot truskawkowo-jabłkowy z nutą mięty

Składniki

500 g truskawek

2 jabłka

60 g cukru

2-3 gałązki mięty

Opis

Gałązki mięty opłucz i osusz. Truskawki opłucz i obierz z szypułek. Odłóż 4–5 truskawek, pozostałe wrzuć do garnuszka.  

Umyj jabłka i pokrój na ósemki, pozbawiając je gniazd nasiennych. Pokrojone jabłka dołóż do garnka z truskawkami. Zasyp owoce cukrem i zalej litrem wody. Zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze na małym ogniu przez 8–10 minut. 

Po 10 minutach zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na kolejne 10 minut. W tym czasie pokrój w plasterki odłożone wcześniej truskawki. Wraz z miętą włóż do naczynia, w którym podasz kompot.  

Ciepły kompot przecedź prosto do naczynia z truskawkami i miętą. Ostudź i podaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Zupy
2 3 4