Przepisy Kompot morelowy z cynamonem i pomarańczą
Składniki
2 kg moreli
2 pomarańcze
2 laski cynamonu
12 łyżek cukru
Opis

Morele umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Pomarańcze wyszoruj i sparz wrzątkiem. Pokrój w plastry. Ułóż morele w wygotowanych słoikach. Do każdego słoika włóż po 1 plastrze pomarańczy oraz po 1 lasce cynamonu. Wsyp po 2 łyżki cukru do każdego słoika. Uzupełnij słoiki przegotowaną wodą. Zakręć wieczka (wygotowane). Pasteryzuj PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA przez 5 minut. Po tym czasie wyciągnij słoiki i odwróć do góry dnem. W tej pozycji pozostaw kompot aż do wystudzenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
35 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
60 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
30 min.
Przystawki