Przepisy Kompot morelowy z cynamonem i pomarańczą

Składniki

2 kg moreli

2 pomarańcze

2 laski cynamonu

12 łyżek cukru

Opis

Morele umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Pomarańcze wyszoruj i sparz wrzątkiem. Pokrój w plastry. Ułóż morele w wygotowanych słoikach. Do każdego słoika włóż po 1 plastrze pomarańczy oraz po 1 lasce cynamonu. Wsyp po 2 łyżki cukru do każdego słoika. Uzupełnij słoiki przegotowaną wodą. Zakręć wieczka (wygotowane). Pasteryzuj PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA przez 5 minut. Po tym czasie wyciągnij słoiki i odwróć do góry dnem. W tej pozycji pozostaw kompot aż do wystudzenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4