Przepisy Kolorowy makaron z warzywami
Składniki
​200 g makaronu Tesco Kid's Pasta Universe
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
1 mała cukinia
1 marchewka
1 papryka (dowolny kolor)
100 g fasolki szparagowej zielonej
2-3 łyżki posiekanej pietruszki
1/2 szk. oliwy z oliwek do smażenia
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Makaron ugotuj w g wskazówek na opakowaniu. Ugotowany nie przelewaj wodą. Cukinię umyj i drobno pokrój w kosteczkę, paprykę umyj, wytnij gniazda nasienne i również pokrój w kosteczkę. Marchewkę umyj i obierz, drobno posiekaj, a fasolkę oczyść z twardych końcówek. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż pod przykryciem wszystkie warzywa wraz z kukurydzą konserwową (ok. 15 min). Pod koniec dodaj makaron – całość wymieszaj, dodaj posiekaną pietruszkę, sól i pieprz. Podawaj od razu, możesz posypać z wierzchu startym serem żółtym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje