Przepisy Koktajl z tapioką, mango, truskawkami i borówkami
Składniki
1/2 szkl. nasion tapioki
1 łyżka śmietanki kokosowej
1 i 1/2 dojrzałego mango
garść truskawek
garść borówek
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania
1
Tapiokę przesyp do garnka i dolej 1 szklankę wody. Gotuj tapiokę, często mieszając, na małym ogniu, aż stanie się szklista. W razie potrzeby możesz minimalnie podlać ją wodą, ale powinna mieć postać jednolitej galaretki.
2
Odlej ze śmietanki wodę kokosową.
3
Dodaj do ciepłej tapioki solidną łyżkę śmietanki kokosowej i wymieszaj.
4
Dodaj do garnka cynamon i miód.
5
Zmiksuj truskawki pulsacyjnie, naciskając 2–3 razy włącznik blendera.
6
Mango obierz i pokrój w drobną kostkę.
7
Na dno szklanek wyłóż tapiokę, następnie truskawki, mango i borówki. Deser możesz przygotować wcześniej i przechować go w lodówce.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne