Koktajl z krewetek
Składniki
400 g wcześniej zblanszowanych, mrożonych krewetek z ogonkami
3 łyżki oliwy czosnkowej
sól
pieprz
Na sos:
400 g passaty pomidorowej
300 g pomidorków koktajlowych
1 łyżka chrzanu
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżka sosu Worcestershire
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
sól
pieprz
sok z cytryny
Opis

Krewetki rozmrażamy.

Na oleju podsmażamy posiekany czosnek i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Gdy pomidorki zmiękną, dodajemy do nich passatę, chrzan, ostrą paprykę, sos Worcestershire i blendujemy razem. Zagotowujemy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przekładamy do kieliszków.

Na oliwie czosnkowej podsmażamy rozmrożone krewetki przez około 3 minuty ze wszystkich stron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Usmażone krewetki zawieszamy na brzegu kieliszków z sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
145 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
100 min.
Desery