Przepisy Koktajl z krewetek

Składniki

400 g wcześniej zblanszowanych, mrożonych krewetek z ogonkami

3 łyżki oliwy czosnkowej

sól

pieprz

Na sos:

400 g passaty pomidorowej

300 g pomidorków koktajlowych

1 łyżka chrzanu

1/2 łyżeczki ostrej papryki

1 łyżka sosu Worcestershire

2 ząbki czosnku

2 łyżki oleju

sól

pieprz

sok z cytryny

Opis

Krewetki rozmrażamy.

Na oleju podsmażamy posiekany czosnek i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Gdy pomidorki zmiękną, dodajemy do nich passatę, chrzan, ostrą paprykę, sos Worcestershire i blendujemy razem. Zagotowujemy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przekładamy do kieliszków.

Na oliwie czosnkowej podsmażamy rozmrożone krewetki przez około 3 minuty ze wszystkich stron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Usmażone krewetki zawieszamy na brzegu kieliszków z sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4