Przepisy Koktajl z jarmużu, awokado i ogórka
Składniki
1 op. jarmużu (200 g)
2 dojrzałe awokado
2 długie ogórki
duża garść bazylii
sok z 2 cytryn
szczypta soli
1 l wody mineralnej niegazowanej lub źródlanej
kostki lodu
Opis

Wypłucz jarmuż i przełóż do dużego i wysokiego pojemnika. Awokado przekrój, pozbądź się pestek i skórek, a następnie dodaj do jarmużu. Ogórki umyj, pokrój w grubsze pasterki i dołóż do pozostałych składników. Wyciśnij sok z cytryn i dorzuć bazylię, szczyptę soli oraz wlej wodę. Całość zmiksuj. Podawaj schłodzone. Możesz dorzucić do koktajlu kostki lodu lub schłodzić go w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
210 min.
Desery