Przepisy Koktajl z dyni i mango z sokiem jabłkowym
Składniki
4 małe dynie
2 dojrzałe mango
250 ml soku jabłkowego
mielony kardamon
lód
Sposób przygotowania
1
Jedną z dyń przekrój na pół i wydrąż. Pokrój dynię na mniejsze kawałki, ułóż w naczyniu żaroodpornym i przykryj folią aluminiową. Tak przygotowaną dynię wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu wykrój dynię ze skórki i wystudź. Pozostałe trzy dynie wydrąż dokładnie w środku.
2
Wystudzony miąższ pokrój w kostkę, dodaj mango i sok jabłkowy. Całość zmiksuj, dodając 1/4 łyżeczki kardamonu.
3
Wydrążone dynie wypełnij do połowy lodem i zalej koktajlem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
60 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje