Przepisy Koktajl z dyni i mango z sokiem jabłkowym

Składniki

4 małe dynie

2 dojrzałe mango

250 ml soku jabłkowego

mielony kardamon

lód

Sposób przygotowania

 alt=
1

Jedną z dyń przekrój na pół i wydrąż. Pokrój dynię na mniejsze kawałki, ułóż w naczyniu żaroodpornym i przykryj folią aluminiową. Tak przygotowaną dynię wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu wykrój dynię ze skórki i wystudź. Pozostałe trzy dynie wydrąż dokładnie w środku.

 alt=
2

Wystudzony miąższ pokrój w kostkę, dodaj mango i sok jabłkowy. Całość zmiksuj, dodając 1/4 łyżeczki kardamonu.

 alt=
3

Wydrążone dynie wypełnij do połowy lodem i zalej koktajlem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4