Kokosowy ryż na mleku z prażoną gruszką
Składniki
1 szkl. ryżu
200 ml mleczka kokosowego
300 ml mleka
1 łyżeczka miodu
2 gruszki
2 łyżki wody
płatki migdałowe
Opis

Do garnka wlej mleko, mleczko kokosowe i wodę. Wsyp ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając. Ryż ściągnij z ognia i wlej miód. Wymieszaj. Gruszkę pokrój w kostkę. Przełóż do rondelka. Wlej wodę i duś parę minut, aż gruszki będą miękkie. Ryż przełóż do miseczek. Na górze ułóż gruszki i posyp migdałami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje