Kokosanki
Składniki
miąższ z 1/2 orzecha kokosowego
1/3 szkl. śmietanki 36%
20 g mąki
2 łyżki cukru pudru
szczypta soli
Opis

Miąższ kokosa obierz z brązowej skórki i zetrzyj na tarce. Słodką śmietankę wymieszaj z cukrem, startym kokosem, dodaj mąkę i mieszaj aż powstanie gęsta masa. Zwilżonymi dłońmi formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczając. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem i piecz ok. 25 min w temp. 160° do zarumienienia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Desery
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Zupy