Przepisy Kofte - zraziki w pikantnym sosie
Składniki
450 g mięsa z indyka
½ czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki kminku
 ½  cebuli
3 łyżki oleju
1 szklanka wody
4 papryczki chilli
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Zmieszaj ze sobą pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę, 1 posiekany drobno ząbek czosnku, pieprz i kminek. Dodaj do tego posiekaną w kostkę cebulę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszane wcześniej składniki wrzuć do miski i połącz z mięsem z indyka.

Zwilż dłonie i z wymieszanych składników formuj podłużne pulpety. Tak ukształtowane mięso smaż na patelni przez 10 min, cały czas obracając, aby nie straciło swojego kształtu. Podlej 1 szklanką wody, posól i dodaj w całości papryczki chilli oraz 2 starte ząbki czosnku. Gotuj mięso w powstałym sosie na małym ogniu przez ok. 15 - 20 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne