Przepisy Kluseczki ziemniaczane obsmażone w maku z masłem o aromacie orzechowym

Składniki

400 g ziemniaków

1 jajko

50 g masła

40 g maku

20 g orzechów włoskich do posypania

Opis

Ziemniaki obierz i wstaw do gotowania do lekko posolonej wody; garnek przykryj. Ziemniaki gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU. Jak tylko będą miękkie, odcedź z wody i zgnieć tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę.

Ziemniaki podziel na cztery części. Jedną ćwiartkę odbierz, wbij jajko oraz wsyp mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj na gładkie ciasto, następnie uformuj wałeczki. Z każdego z nich odcinaj nożem równe kluseczki.

Do gotującej się wody włóż delikatnie kluseczki i gotuj 2-3 minuty od czasu wypłynięcia na wierzch. Ugotowane kluseczki wyjmuj łyżką cedzakową do miski. Na patelni rozgrzej masło. Do kluseczek wsyp mak i obtocz dokładnie każdą z nich. Kluski przełóż na patelnię z masłem i podsmaż na złoty kolor. Gotowe przełóż do miski i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4