Przepisy Kiszona cukinia

Składniki

1 kg cukinii

główka czosnku

kulki ziela angielskiego

pieprz ziarnisty

liście laurowe

woda przegotowana 

sól kamienna niejodowana (dwie łyżki na 1 litr wody)

Opis

Cukinie umyj i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki. Ząbki czosnku obierz, nie zgniatając ich. W wyparzonych słoikach ułóż pokrojoną cukinię i ząbki czosnku, dodając po listku laurowym i po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Wodę zagotuj z solą i poczekaj, aż przestygnie. Letnią wodą z solą zalej cukinie w słoikach. Dokładnie zakręć i zostaw na dwa dni w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przechowuj słoiki w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4