Przepisy Kieszonki z szynki wieprzowej nadziewane farszem

Składniki

600 g szynki wieprzowej surowej w plastrach

160 g sera żółtego w kawałku

120 g pieczarek

1 cebula

natka pietruszki

5 łyżek oleju

50 g margaryny

przyprawy: sól, pieprz, bazylia suszona, papryka słodka

Opis

Mięso umyj, każdy z plastrów natnij wzdłuż, wycinając kieszeń tak, aby dało się w nią włożyć farsz. Uważaj, żeby nie przeciąć mięsa do końca.

Przygotuj farsz: pieczarki oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na margarynie, wystudź. Ser zetrzyj na grubej tarce, natkę pietruszki posiekaj. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszaj z serem i pietruszką. Dodaj przyprawy.

Przygotowanym farszem napełniaj kieszonki wycięte w plastrach szynki, a następnie podsmaż na patelni na oleju po 5 min na jednej stronie.

Każdą kieszonkę zawijaj w folię aluminiową, formując kształt „dużego cukierka”. Zawinięte kieszenie ułóż na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190° na ok. 30 min.

Polecamy podawać z kopytkami podsmażonymi na maśle.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4