Kieszonki z łososiem i szpinakiem
Składniki
1 filet z łososia
1 op. świeżego szpinaku baby
25 ml śmietany 12%
150 g sera pleśniowego lazur zielony
1 op. ciasta francuskiego
1 op. sałat Misto
50 g kapusty kiszonej
1 mała czerwona cebula
pomidorki cherry
przyprawy: sól, pieprz, kurkuma
Opis

Szpinak podsmaż na oliwie, odparuj. Dodaj śmietankę i 50 g sera pleśniowego. Znowu nieco odparuj. Odstaw na bok.

Ciasto francuskie i łososia pokrój na 6 kawałków. Na każdym kawałku ciasta połóż trochę szpinaku, łososia i kawałek sera pleśniowego, następnie sklej rogi ciasta. Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200-220°.

Sałatkę Misto wymieszaj z kapustą kiszoną, cebulą pokrojoną w piórka, kurkumą, pieprzem, solą i odrobiną cukru. Na talerzu wyłóż surówkę, pokrojone na ćwiartki pomidory i upieczone kieszonki.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
120 min.
Zupy