Przepisy Kiełbaska z grilla z ostrym sosem
Składniki
400 g bratwursta Tesco
20 ml oleju
2 łyżeczki curry
100 g ketchupu Tesco
1/2 ogórka zielonego
1/2 papryki
1 cebulka czerwona
2-3 gałązki natki pietruszki
2 szczypty papryki ostrej w proszku
Opis

Kiełbaski wyjmij z opakowania i opłucz pod zimną wodą. Posmaruj je olejem i posyp 1 łyżeczką curry. Dzięki tej przyprawie kiełbaski nabiorą niepowtarzalnego aromatu. Gotowe rozłóż na grillu. Opiekaj powoli, aż kiełbaski zarumienią się z każdej strony. Uważaj, aby się nie przypaliły.  

W tym czasie przygotuj sos. W misce wymieszaj ketchup z ostrą papryka i curry. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Paprykę przetnij na pół i wyjmij nasiona oraz białe części. Całą pokrój w małą kostkę. Ogórek zielony pokrój w podłużne plasterki, a następnie także w kostkę. Wymieszaj warzywa z sosem w misce. Na koniec posiekaj natkę pietruszki i dodaj do ostrego sosu. 

Grillowane kiełbaski ułóż na półmisku. Ostry sos zawsze podawaj osobno w naczyniu. Mała szklaneczka będzie idealna.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
15 min.
Desery
3 miesięcy temu
20 min.
Zupy
3 miesięcy temu
120 min.
Zupy
3 miesięcy temu
15 min.
Napoje