Keftedes - kotleciki mięsne
Składniki
600 g polędwicy wołowej
3 ząbki czosnku
1 łyżka mąki
1 mała bułka
1 jako
3 łyżki oleju do smażenia
ok. 2 łyżeczki listków świeżego tymianku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Mięso drobno posiekaj w kostkę. Bułkę namocz w wodzie, aby zmiękłą. Następnie ją odciśnij, dokładnie wymieszaj z mięsem, dodaj jajko, roztarty czosnek, tymianek i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem na ok. 30 min. Z masy mięsnej uformuj w dłoniach podłużne sznycelki, obtocz je w mące i usmaż na średnio nagrzanej patelni na oleju z każdej strony (ok. 15 min). Kotleciki posyp świeżym tymiankiem i podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Napoje