Przepisy Kebab wieprzowo-wołowy

Składniki

720 g kebabu wieprzowo-wołowego (3 opakowania)

3- 4 łyżki oliwy

Surówka:

½ kapusty pekińskiej

3 pomidory

1 ogórek

1 cebula

1 łyżka oliwy

Sos do mięsa:

8 łyżek majonezu

8 łyżek śmietany

1 ząbek czosnku

przyprawy: sól, pieprz, oregano

Opis

Kebaby polej lekko oliwą. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° i piecz przez ok. 30 min. lub usmaż mięso na patelni.

Przygotuj sos do mięsa: majonez wymieszaj ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano.

Przygotuj sałatkę: obierz cebulę, a resztę warzyw umyj. Kapustę pekińską pokrój w kostkę, pomidory w ćwiartki, ogórka i cebulę w plastry. Skrop oliwą, przypraw do smaku.

Proponujemy podawać z frytkami i podpieczonym w piekarniku chlebkiem pita. Całość możesz udekorować gałązką rozmarynu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
15 min.
Sałatki
2 3 4