Przepisy Kawałki kurczaka z fasolką szparagową

Składniki

1 kurczak

250 ml bulionu

3 czerwone cebule

600 g fasolki szparagowej

6 cm korzenia imbiru

sok z 1/2 cytryny

1 łyżeczka chili w proszku

50 ml sosu sojowego

3 ząbki czosnku

60 ml oliwy

przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

 alt=
1

Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Oddziel porcje mięsa od korpusu. Korpus odrzuć (możesz go wykorzystać później do zrobienia wywaru). Kawałki kurczaka zamarynuj w oliwie z sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, chili i imbirem startym na tarce. Wstaw mięso w marynacie na minimum 3 godziny do lodówki.

 alt=
2

Fasolkę umyj i obierz z włókien. Kawałki kurczaka podsmaż na dnie żeliwnego garnka. Pod koniec smażenia dodaj cebulę pokrojoną w ósemki.

 alt=
3

Ułóż na dnie garnka wszystkie obsmażone kawałki mięsa i przykryj je oczyszczoną fasolką. Całość zalej bulionem. Przykryj garnek pokrywką i postaw na średnim ogniu. Kiedy udusi się mięso z kurczaka, odkryj garnek, zwiększ ogień i zredukuj ewentualny nadmiar wody w potrawie. Pod koniec dopraw pieprzem i w miarę potrzeby również solą (uważaj sos sojowy jest słony). Podawaj na gorąco.  

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4