Przepisy Kawałki kurczaka w aromatycznych dipach
Składniki
1 kubełek drobiowy na grilla
Zielony dip:
200 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanej bazylii lub natki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Żółty dip:
200 g jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
1 płaska łyżeczka curry
1/2 małej cebuli
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Połóż kawałki kurczaka na ruszcie i grilluj do momentu, aż mięso będzie dobrze upieczone. Przygotuj zielony dip: wymieszaj w misce jogurt z majonezem i dodaj posiekane świeże zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotuj żółty dip: wymieszaj w misce jogurt z majonezem i curry. Dodaj drobniutko posiekaną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Upieczone kawałki kurczaka podawaj z aromatycznymi dipami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
5 min.
Napoje
3 miesięcy temu
30 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
15 min.
Napoje
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje