Przepisy Kawałki aromatycznej wieprzowiny z dynią i boczniakami w majeranku

Składniki

400 g karkówki bez kości
20 g mąki ziemniaczanej
600 ml bulionu warzywnego
1 cebula
2 ząbki czosnku
400 g dyni
100 g mrożonej fasolki szparagowej (zielonej)
200 g boczniaków
2 gałązki świeżego majeranku
¼ pęczka natki pietruszki
20 g imbiru
40 ml oleju słonecznikowego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Karkówkę umyj i pokrój w plasterki. Każdy z nich jeszcze w mniejsze kawałki. Mięso przypraw solą i pieprzem oraz świeżo startym imbirem. Wsyp do mięsa mąkę ziemniaczaną i wymieszaj.

Cebulę i czosnek obierz, następnie pokrój na plasterki. Dynię obierz ze skóry i również pokrój na plasterki. Rozgrzej rondel z olejem i podsmaż mięso. Jak tylko będzie zrumienione, dodaj cebulę i czosnek oraz dynię. Podsmaż lekko i wlej bulion. Poduś całość aż karkówka zmięknie. Pod koniec dodaj boczniaki – warto te grzyby poszarpać na mniejsze kawałki – i fasolkę zieloną mrożoną. Przypraw wieprzowinę świeżymi listkami majeranku i posiekaną natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4