Przepisy Kawa porzeczkowo-imbirowa
Składniki
6 czubatych łyżeczek kawy mielonej
2 łyżeczki zmielonego imbiru
125 ml soku porzeczkowego
4 łyżki cukru
5 filiżanek wody
Opis

Do garnuszka wsyp kawę, świeżo zmielony imbir, 4 łyżeczki cukru i zalej wodą. Gotuj kawę przez ok. 10 min, a następnie przecedź ją przez sito i rozlej do filiżanek. Na koniec dopełnij sokiem z porzeczki i od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
145 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Sałatki
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy