Przepisy Kawa pomarańczowa z bitą śmietaną
Składniki
2 plastry pomarańczy
2 czubate łyżki kawy
1 łyżka stołowa skórki pomarańczowej
1 łyżka miodu
bita śmietana do dekoracji
szczypta mielonego cynamonu
czekolada:
100 ml mleka
½ tabliczki czekolady
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka kakao
Opis

Pokrój w kosteczkę skórkę pomarańczy i smaż przez ok. 6 min na łyżce miodu.

Przygotuj kawę: 2 czubate łyżki kawy zalej około 170 ml gorącej wody.

Przygotuj czekoladę: rozpuść czekoladę na parze, kładąc talerz z czekoladą na wierzch garnka z gotującą się wodą. Możesz też roztopić czekoladę w garnuszku z mlekiem na wolnym ogniu. Gdy czekolada połączy się z mlekiem dodaj łyżeczkę kakao i cukier waniliowy. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą ze sobą, a cukier się roztopi. W miarę potrzeb możesz zwiększyć ilość mleka, wtedy kawa będzie bardziej delikatna i mniej esencjonalna.

Na dno dużej, gorącej filiżanki lub wysokiej szklanki połóż plaster pomarańczy, wlej kawę i czekoladę, na górę połóż kolejny plaster. Udekoruj bitą śmietaną, posyp cynamonem i dodaj ciepłą skórkę pomarańczy w miodzie.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4