Przepisy Kawa orzechowa z kardamonem
Składniki
4 czubate łyżeczki kawy mielonej
2 filiżanki wody
2 duże łyżki kremu orzechowego
½ łyżeczki kardamonu
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
2 czubate łyżki zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
bita śmietana
cukier
Opis

Krem orzechowy rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i rozlej do 2 filiżanek. Zaparz kawę w dzbanuszku i dopełnij nią filiżanki. Możesz dodać po łyżeczce cukru. Na wierzch dodaj bitą śmietanę i posyp zmielonymi orzechami wymieszanymi z kardamonem i gałką muszkatołową.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje