Przepisy Kawa mrożona z kardamonem i miodem
Składniki
480 ml świeżo zaparzonej kawy z ekspresu lub rozpuszczalnej
szczypta świeżo zmielonego kardamonu
180 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
3 łyżki miodu
100 ml śmietanki 30%  
3 łyżki pestek z granatu
bita śmietana
Sposób przygotowania
1
Gorącą kawę dopraw kardamonem i posłodź miodem. Ostudź do temperatury pokojowej.
2
Wystudzoną kawę przelej do woreczków na lód i włóż do zamrażarki na ok. 8 godzin. 
3
Przed wyciągnięciem kostek z zamrażarki, ubij śmietanę na sztywno i wyjmij pestki z granatu.
4
Gotowe kostki kawowe przełóż do niewielkich słoiczków i zalej skondensowanym mlekiem. Na wierzch wyciśnij nieco bitej śmietany i połóż kilka pestek granatu. Podaj zaraz po przyrządzeniu. 
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
70 min.
Zupy