Przepisy Kawa mokka z kakao
Składniki
1 łyżeczka gorzkiego kakao
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki drobno zmielonej kawy
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki bitej śmietany
300 ml wrzątku
100 ml mleka
Opis

Mleko wlej do rondelka, dodaj cukier waniliowy i doprowadź do wrzenia. Dodaj kakao i cukier, zamieszaj i trzymaj na małym ogniu. W osobnym naczyniu zaparz kawę i po 2-3 min połącz z kakaowym mlekiem. Rozlej do dwóch uprzednio nagrzanych filiżanek. Na wierzch nałóż bitą śmietanę. Na koniec śmietanę oprósz kakao.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne