Przepisy Kaszotto ze szpinakiem i pieczoną papryką
Składniki
2 szkl. świeżych umytych liści szpinaku baby
100 g kaszy pęczak
1 cebula
1 mała cukinia
1 czerwona papryka
220 ml bulionu warzywnego
szczypta wędzonej papryki
szczypta kminu rzymskiego
sól, pieprz
oliwa
Sposób przygotowania
1
Paprykę posmaruj oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC na 20–30 minut. W połowie czasu obróć paprykę na drugą stronę. Gorącą upieczoną paprykę włóż do miski i szczelnie przykryj folią. Kiedy papryka nieco ostygnie, wyciągnij ją i obierz. Pokrój ją na kawałki. Czosnek i cebule posiekaj.
2
 Cukinię pokrój w plasterki. 
3
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą, dodaj plastry cukinii i po chwili kaszę i przyprawy. Smaż jeszcze przez chwilę.
4
Zalej całość gorącym bulionem. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20–30 minut, aż kasza będzie gotowa.  Na koniec gotowania dodaj upieczoną paprykę i liście szpinaku. Dopraw w miarę potrzeby solą i pieprzem. Zamieszaj. Po ugotowaniu przed podaniem odstaw potrawę pod przykryciem na 10 minut, żeby smaki dobrze się połączyły. 
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Sałatki
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 tygodnie temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
100 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
85 min.
Zupy