Przepisy Kaszka manna z czekoladą
Składniki
5 kostek czekolady
100 ml mleka
2 łyżki kaszki manny
1 łyżka masła
przyprawy: sól, cukier
Opis

Zagotuj mleko. Następnie stopniowo wsypuj kaszkę, dodaj 1 łyżkę masła, szczyptę cukru i soli. Podgrzewaj razem na wolnym ogniu, aż kaszka zgęstnieje. Gotową kaszkę przelej do miseczek i pozostaw do ostudzenia.

Jedną kostkę czekolady odłóż i zeskrob z niej wiórki. Pozostałą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej: do niewielkiego garnka wlej wodę. Na garnek postaw miskę z połamaną na cząstki czekoladą (dno miski powinno być zanurzone w wodzie) i powoli podgrzewaj. Gdy czekolada zacznie się topić, zamieszaj ją, a następnie przełóż do woreczka foliowego i poczekaj, aż ostygnie, ale nie zastygnie. W woreczku zrób otwór i wyciśnij zawartość na kaszkę. Wierzch posyp wiórkami z czekolady.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery