Przepisy Kaszanka grillowana na grzance z pastą oliwkową
Składniki
200 g kaszanki
50 g zielonych oliwek
40 g rukoli
1 ząbek czosnku
2 gałązki natki pietruszki
1 bułka ciabatta
30 ml oliwy z oliwek
Sos:
80 g pieczonych jabłek Tesco
2 gałązki świeżego estragonu
Opis

Ciabattę pokrój na kromki i poukładaj na ruszcie do zrumienienia. Kaszankę wyjmij z opakowania i połóż na grillu obok chleba. Obracaj kaszankę, jak tylko się zrumieni. Powinna być chrupiąca z każdej strony. 

Przygotuj pastę z oliwek. Do kuchennego blendera włóż oliwki, obrany czosnek, rukolę, natkę pietruszki i wlej oliwę. Zmiksuj składniki na jednolitą masę, ale nie za drobno. Oliwki powinny być widoczne. Posmaruj każdą grzankę z ciabatty pastą oliwkową i ponownie wstaw do zapieczenia. 

Jabłka pieczone przełóż do miski. Wymieszaj ze świeżo pociętym estragonem. Ta kompozycja idealnie pasuje do jabłek i grillowanych dań z wieprzowiny. 

Na rumiane grzanki nałóż plastry chrupiącej kaszanki. Na wierzch każdej kromki połóż ok. 1/2 łyżeczki jabłek. Ułóż grzanki na półmisku i udekoruj natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Zupy