Kasza gryczana z warzywami i mozzarellą
Składniki
125 g mozzarelli
240 g cebuli
210 g papryki czerwonej
100 g pietruszki
100 g selera
8 g czosnku
400 g kaszy gryczanej
20 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie gdy kasza się gotuje, przygotuj resztę składników. Warzywa umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. Pokrojone warzywa podduś przez ok. 5 minut na oliwie na dość dużym ogniu. Następnie dodaj do warzyw sól i pieprz do smaku oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Warzywa wymieszaj z kaszą i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli i wstaw całość do piekarnika nagrzanego do 190° na ok. 40 minut. Po tym czasie wyciągnij potrawę z piekarnika i od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne