Przepisy Kartoflanka

Składniki

​100 g boczku tłustego wędzonego

500 g ziemniaków

1 duża marchew

kawałek pora

kawałek selera

1 cebula

1 duża łyżka masła

1/2 pęczka pietruszki

ok. 1,5 l wody

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ziemniaki, marchew, por, seler, cebulę umyj, obierz i posiekaj w drobną kostkę. W głębokiej patelni stop masło i wrzuć wszystkie pokrojone warzywa, oprócz cebuli. Smaż przez ok. 5 min na dość mocno rozgrzanej patelni, stale mieszając. Zalej gorącą wodą, posól. Gotuj przez ok. 15 min. Następnie przestudź i zmiksuj wywar lub przetrzyj go przez sito. Zupę przelej do garnka, podgrzej, dopraw solą i pieprzem.

W tym czasie pokrój boczek w drobną kostkę i przesmaż na wolnym ogniu wraz z pokrojoną cebulką. Zupę przelej do misek, posyp podsmażoną cebulką z boczkiem i udekoruj pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 21.11-27.11.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4