Przepisy Karp z pieczarkami w białym winie

Składniki

1 kg karpia
300 g pieczarek
2 cebule białe
100 ml białego wina
100 g margaryny
3 łyżki mąki pszennej
70 ml oleju słonecznikowego
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Na patelni rozpuść margarynę i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Pieczarki umyj, pokrój w grubsze plasterki i dodaj na patelnię z cebulą. Pod koniec smażenia dodaj wino.

Karpia podziel na 4 porcje. Przypraw solą i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej, smaż karpia po 2 min z każdej strony. Wyłóż na półmisek i obłóż smażonymi pieczarkami z cebulą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8