Karp w kapuście zasmażanej
Składniki
1 kg patroszonego karpia
½ szklanki mąki
70 ml oleju
½ kg kapusty kiszonej
50 g grzybów suszonych
2 cebule
50 g masła
przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
Opis

Kapustę zalej wodą, dodaj grzyby i przyprawy, gotuj przez ok. 1 godz. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Gdy cebula będzie zeszklona dodaj 1 łyżkę mąkę i zamieszaj. Zasmażkę dodaj do kapusty.

Karpia podziel na dzwonka. Przypraw solą i pieprzem. Obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Na talerz wykładaj kapustę, a następnie układaj na niej karpia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
80 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Desery