Przepisy Karp w kapuście zasmażanej

Składniki

1 kg patroszonego karpia

½ szklanki mąki

70 ml oleju

½ kg kapusty kiszonej

50 g grzybów suszonych

2 cebule

50 g masła

przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Opis

Kapustę zalej wodą, dodaj grzyby i przyprawy, gotuj przez ok. 1 godz. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Gdy cebula będzie zeszklona dodaj 1 łyżkę mąkę i zamieszaj. Zasmażkę dodaj do kapusty.

Karpia podziel na dzwonka. Przypraw solą i pieprzem. Obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Na talerz wykładaj kapustę, a następnie układaj na niej karpia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4